Om oss


Vår specialitet är att tillverka formverktyg till gummiindustrin, prototyper samt fåstyckstillverkning. Vi har även kapacitet för mekanisk konstruktion av alla de slag. Är det något vi brinner för så är det att hitta lösningar och idéer till både nya och äldre produkter som behöver förbättras. Vårt mål är att tillverkning ska fortgå och även utvecklas i Sverige, därför ser vi inte konkurrenter inom tillverkningsindustrin, endast samarbetspartners.

Historik

Pennybridge Manufacturing Zone AB grundades som enskild firma under namnet RP Verktyg av Raimo Paasio år 1974. Under åren följde växte företaget till att bli ett verktygsmakeri och 1987 bildades aktiebolaget. Företaget började med en enda manuell svarv till att idag ha en komplett maskinpark.

Under början av år 2018 bytte företaget namn till Pennybridge Manufacturing Zone AB, Raimo Paasio är pensionerad och företaget har ombildats. Idag finns det tre delägare varav två är heltidsanställda. Precis som namnet antyder har företaget sitt säte i Sveriges medelpunkt Örebro, eller som vi ser det - världens medelpunkt.

Har du en idé, behöver du en prototyp eller fåstyckstillverking – då är vi företaget för dig!