Miljö och säkerhet


Vi är en unik verkstad med 100 % jämlikhet mellan könen. Våra uppdrag kräver att man är koncentrerad och motiverad för arbetsuppgiften, vilket resulterar i att vi måste ha en arbetsmiljö där alla kan trivas. Därför är arbetsmiljön och dess säkerhet vår högsta prioritet.

Vi strävar efter att vara miljömedvetna på samtliga områden inom vår verksamhet. Till exempel är kyloljan som används i maskinerna är mildare och bättre för både natur och människa. Avfallet tas omhand på ett säkert sätt genom återvinning. Givetvis tillämpar vi källsortering och kompostering vilket ingår är ett sätt, bland många, som påverkar miljön till det bättre. Dessutom köper vi material i vårt närområde så ofta vi kan.

Biodlingsprojekt

Vi värnar om miljön, vilket som många skulle anse som omöjligt i verkstadsbranschen. Men med hjälp av bin i vårt samhälle arbetar vi för ett långsiktigt miljömål. Produkter som bin tillhandahåller innehåller 100 % naturliga ämnen, vilket vi människor kan dra nytta av i många aspekter. Utifrån denna tanke ville vi nå längre, vilket har lett till ett projekt som vi nyss har dragit igång där vi tillverka kupdelar i polyuretan. Dessa kupdelar har en otrolig livslängd, mer än en mansålder, vilket ur den aspekten både är miljövänligt och ekonomiskt. Detta kupsystem kommer att underlätta för många, i synnerhet för kvinnor och äldre, med tanke på sin lätta vikt och smidiga format.

Om ni vill veta mer om våra tankar om miljön och om biodling, finns här en länk till vår samarbetspartner Björn Lagerman www.fribi.se

Har du en idé, behöver du en prototyp eller fåstyckstillverking – då är vi företaget för dig!